Un numar de 18 cetateni romani sunt retinuti si cercetati pentru trafic de persoane in Ungaria, in patru cazuri diferite, 16 dintre acestia aflandu-se in arestul politiei din Budapesta, a precizat, vineri, purtatorul de cuvant al MAE, Raluca Lunculescu.

Lunculescu a mentionat ca, din informatiile aparute pe parcursul zilei de vineri, a avut loc un accident de autostrada M5 din Ungaria, iar soferul implicat in accident, care este cetatean roman, a fost retinut si este cercetat pentru trafic de persoane. Soferul, ranit usor in accident, a fost transportat la spital, apoi a fost retinut de autoritatile maghiare la Szeged pentru a fi cercetat.

"Mai este un caz in Fejer, unde, de asemenea, un roman a fost retinut si este cercetat pentru trafic de persoane", a spus purtatorul de cuvant al MAE.

Raluca Lunculescu a amintit si de cele doua cazuri aparute in cursul serii de 26 august in capitala Ungariei, in legatura cu care MAE a transmis informatii joi si vineri, privind retinerea a doua grupuri, de 4 si respectiv 12 cetateni romani, cercetati pentru trafic de persoane.

Potrivit purtarorului de cuvant al MAE, toti acesti 16 cetateni se afla in arestul politiei din Budapesta, iar pana acum niciunul dintre ei nu a solicitat asistenta consulara. Referitor la cazul camionului abandonat in Austria, in care erau zeci de imigranti decedati, MAE a reiterat ca proprietarul autovehiculului nu este cetatean roman, precizand ca informatia este confirmata de autoritatile austriece.

"Pana la acest moment, din tot ce avem oficial venit de la partea austriaca, niciun cetatean roman nu ar fi implicat in acest caz", a spus purtatorul de cuvant al MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.