Doi generali irakieni au fost ucisi intr-un atentat cu masina-capcana la nord de Ramadi (centru), capitala provinciei Anbar, un atac revendicat de catre gruparea Statul Islamic (SI), relateaza postul Radio Free Europe-Radio Liberty (RFE-RL) in pagina electronica.

Oficiali irakieni au anuntat ca adjunctul sefului Comandamentului pentru Operatiuni in Anbar, generalul maior Abdel Rahman Abu Raghif, si generalul de brigada Safin Abdel Majid, comandantul Diviziei a 10-a, au fost ucisi joi, alaturi de alte trei persoane in acest atac.

Forte proguvernamentale lupta impotriva militantilor gruparii Statul Islamic (SI) in provincia Anbar. SI a lansat o ofensiva-fulger in iunie 2014 si a cucerit bucati mari din teritoriul irakian. Fortele loiale Bagdadului au reusit sa recucereasca mare parte din teritoriul de la nord de Bagdad, dar portiuni vaste din vestul tarii, inclusiv provincia Anbar, nu se afla sub controlul Guvernului.

De asemenea, SI a cucerit de la rebelii sirieni un nou teritoriu situat in nordul Siriei.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul in Marea Britanie, SI a cucerit cinci sate, dintre care doua se afla in apropiere de frontiera cu Turcia, de la alti insurgenti sirieni.

Statul Islamic a anuntat ca a cucerit trei sate in zona si ca luptatorii sai aproape au incercuit orasul rebel Marea, situat la aproximativ 20 de kilometri sud de frontiera cu Turcia, scrie MEDIAFAX.

Ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a declarat joi, pentru Reuters, ca doi aliati NATO urmeaza sa lanseze operatiuni aeriene "ample" pentru a respinge luptatorii SI din zona frontierei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.