Statele Unite intentioneaza sa multiplice exercitiile militare si operatiunile de asistenta umanitara in zona Asia-Pacific, pentru a contracara expansiunea rapida a Chinei in Marea Chinei de Sud, anunta armata filipineza, potrivit Reuters.

Amiralul Harry Harris, seful Comandamentului american din zona Pacificului, a evidentiat aspecte-cheie ale noii Strategii de securitate a Pentagonului cu ocazia intrevederii pe care a avut-o cu generalul Hernando Iriberri, seful Statului Major al armatei filipineze.

"Au fost prezentate actiuni programate ale Statelor Unite in zone disputate din Marea Chinei de Sud si din Marea Chinei de Est", a declarat colonelul Restituto Padilla, purtatorul de cuvant al armatei filipineze.

China revendica cea mai mare parte a Marii Chinei de Sud, avand dispute, in acest context, cu Filipine, Vietnam, Malaysia, Taiwan si Brunei, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.