Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, considera ca situatia din tara nu se poate agrava in apropierea frontierei transnistrene, deoarece regiunea separatista moldoveana Transnistria nu are granita comuna cu Rusia, relateaza agentia Interfax Ucraina in pagina electronica.

"Nu vad sanse de escaladare a situatiei in proximitatea Transnistriei", a declarat Porosenko marti, intr-o conferinta de presa la Odesa. "Ce imi da aceasta incredere? Absenta unei granite comune intre Transnistria si Rusia", a adaugat el.

Presedintele a precizat ca sunt suficiente forte ucrainene, inclusiv unitati ale Garzii Nationale, mobilizate de-a lungul sectorului transnistrean al frontierei ucraineano-moldovene. "Din pacate, nu pot fi la fel de increzator in legatura cu partile ocupate ale regiunilor Donetk si Lugansk", a subliniat Porosenko, adaugand ca escaladarea tensiunilor in estul Ucrainei poate fi oprita numai prin eforturile consolidate ale comunitatii internationale.

Rusia, acuzata de Kiev ca ii sustine pe separatistii din estul Ucrainei, are un contingent format din aproximativ 2.000 de militari in Transnistria, care are misiunea de mentinere a pacii.

In ultimele luni, trupele ruse din regiunea separatista moldoveana Transnistria au efectuat numeroase exercitii militare, in contextul tensiunilor dintre Occident si Rusia din cauza crizei din Ucraina. Aproximativ 400 de militari rusi au efectuat, la 19 august, exercitii cu munitie reala in Transnistria, in cadrul caruia au simulat respingerea unui atac din partea unor grupuri subversive, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.