Autoritatile franceze ancheteaza ipoteza unei reglari de conturi intre grupuri de romi in cazul atacului comis marti dupa-amiaza intr-o tabara de nomazi din nordul Frantei, soldat cu cel putin patru morti si trei raniti, anunta surse citate de Le Figaro.

Un barbat a deschis focul, marti dupa-amiaza, intr-o tabara de nomazi din Roye (Somme / Amiens, provincia Picardie, nordul Frantei), omorand pe loc un barbat, o femeie si un copil, aparent locatari ai centrului de cazare.

Incidentul a avut loc in jurul orei 16.30 (17.30, ora Romaniei). Potrivit unor surse, un individ care ar fi fost in stare de ebrietate a deschis focul cu o arma automata, omorand trei locatari ai taberei de nomazi - un barbat, o femeie si un copil de sase luni. Un alt copil, in varsta de trei ani, este in stare grava. In schimbul de focuri au fost raniti grav si doi agenti ai Jandarmeriei. Ulterior, unul dintre agentii Jandarmeriei a decedat la spital din cauza ranilor suferite, scrie MEDIAFAX.

"Autorul atacului, probabil in stare de ebrietate, a intrat in tabara de nomazi si a omorat cu sange rece un copil de sase luni, un barbat de aproximativ 40 de ani si pe nora acestuia. Jandarmii au intervenit, au tras focuri de arma spre picioarele agresorului", a declarat Bernard Cazeneuve, ministrul de Interne al Frantei.

Autoritatile au creat un dispozitiv special de securitate in urma atacului si ancheteaza motivele autorului, care a suferit rani moderate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.