Ungaria detine recordul in privinta numarului de imigranti retinuti care au incercat sa patrunda in mod ilegal in tara, dupa ce aproximativ 5.000 de refugiati au trecut duminica din Macedonia in Serbia, informeaza agentia de stiri Bloomberg.

Autoritatile ungare au anuntat ca au retinut, luni, 2.093 de imigranti, care au incercat sa patrunda pe teritoriul tarii pe la frontiera cu Serbia. Dintre imigrantii retinuti, cei mai multi sunt cetateni sirieni, afgani si bangladezi. Anuntul a fost facut marti, fiind postat pe site-ul politiei ungare. In orasul Csongrad, din sudul Ungariei, un punct de tranzit al imigrantilor care se indreapta catre tarile din vestul Europei, au fost retinuti 1.930 imigranti, dintre care 309 copii.

Mii de imigranti au patruns sambata in Macedonia prin orasul Gevgelija, aflat la granita cu Grecia, fortele de ordine fiind depasite de situatie. Potrivit site-ului agentiei de presa Reuters, peste 5.000 de imigranti au ajuns duminica din Macedonia in Serbia, continuandu-si drumul catre statele din vestul Europei (Germania, Marea Britanie) prin Ungaria.

Ungaria reprezinta un punct de trecere catre zona Schengen. Guvernul ungar se asteapta sa patrunda ilegal aproximativ 300.000 de imigranti pe teritoriul tarii in cursul acestui an, in comparatie cu cei 43.000 de refugiati care au sosit in 2014. Si Germania estimeaza ca vor veni 800.000 de imigranti pe teritoriul tarii in cursul acestui an, scrie MEDIAFAX.

In timp ce presedintele Frantei, Francois Hollande, si cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au convocat, luni, o intalnire de urgenta pentru a gasi o solutie in cazul valului urias de imigranti care sosesc in Europa, Ungaria isi construieste propriul gard de protectie de-a lungul frontierei cu Serbia pentru a impiedica patrunderea imigrantilor pe teritoriul ungar, amenintand cu inchisoarea refugiatii.

Janos Lazar, seful de cabinet al premierului ungar, Viktor Orban, a declarat, intr-un interviu acordat publicatiei ungare Magyar Hirlap si publicat marti, ca UE ar trebui sa suplimenteze bugetul alocat pentru consolidarea controalelor la punctele de frontiera. "Daca am aveam nevoie de imigranti, am organiza singuri totul pentru noi", a declarat Lazar, referindu-se la etnicii maghiari care locuiesc in tarile vecine. "Maghiarii traiesc in jurul nostru, ei au prioritate", a precizat Lazar.

Citeste si:
Culiță Sterp a scăpat de controlul judiciar. Artistul poate susține...
Culiță Sterp a scăpat de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.