Un centru aflat in constructie destinat cazarii refugiatilor a fost incendiat, in cursul noptii de luni spre marti, in Berlin, autoritatile germane cautandu-i pe autorii atacului, informeaza site-ul agentiei AFP.

Sala de sport din Nauen, situata la periferia Berlinului, urma sa gazduiasca 130 de solicitanti de azil din septembrie, dar a fost distrusa in incendiu. Nicio persoana nu a fost ranita. Potrivit anchetatorilor, incendiul probabil a fost declansat intentionat, scrie MEDIAFAX.

"Daca anchetatorii vor stabili ca a fost un act cu caracter xenofob, autorii vor fi adusi in fata justitiei. Vom avea toleranta zero fata de orice forma de xenofobie", a anuntat presedintele landului, Dietmar Woidke.

Autoritatile germane sunt in alerta din cauza unei recente serii de atacuri care au vizat refugiati, in contextul in care in Germania se estimeaza ca vor veni anul acesta 800.000 de extracomunitari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.