Persoanele care lucreaza ilegal in Anglia si Tara Galilor risca pedepse de pana la sase luni de inchisoare, in urma unor propuneri care vor fi incluse intr-un nou proiect de lege privind imigratia, informeaza BBC News Online.

Proiectul va fi prezentat in toamna si va contine, de asemenea, masuri impotriva restaurantelor si magazinelor ce vand mancare si bauturi la pachet si care angajeaza imigranti clandestini. Penalitatile vor include o amenda, confiscarea salariilor sau chiar pierderea licentei de catre societatile in cauza.

Oficialii analizeaza, de asemenea, daca aceasta masura ar trebui extinsa si in cazul soferilor taxi si al operatorilor. Sistemul de aparare juridica pentru alte tipuri de afaceri care folosesc muncitori clandestini va suferi, de asemenea, modificari. Astfel, reprezentantii societatilor nu vor mai putea pretinde ca nu stiau ca unui anume angajat ii este interzis sa lucreze, ei fiind nevoiti sa demonstreze ca au efectuat verificarile necesare inaintea incadrarii acestuia in locul de munca. Pedeapsa maxima pentru angajatorii gasiti vinovati va creste de la doi la cinci ani, pe langa amenzile deja in vigoare, scrie MEDIAFAX.

Ministrul pentru Imigratie, James Brokenshire a declarat: "Oricine crede ca a alege sa locuiesti in Regatul Unit este o abordare la indemana, ar trebui sa nu se indoiasca de faptul ca daca sta aici in mod ilegal, vom lua masuri care sa il impiedice sa lucreze, sa inchirieze un apartament, sa deschida un cont in banca sau sa conduca o masina. Vom continua sa combatem abuzul si sa construim un sistem de imigrare care sa functioneze in interesul britanicilor si al celor care respecta regulile".

La inceputul acestei luni, Guvernul a mai anuntat ca se asteapta ca proprietarii din Anglia sa evacueze locatarii care isi pierd dreptul sa locuiasca in Regatul Unit, in conformitate cu prevederile noului proiect de lege privind imigratia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.