Statele Unite au transmis "semnale" in sensul intentiei de a incepe sa remedieze relatiile cu Rusia, afectate de criza din Ucraina, afirma ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Statele Unite si Uniunea Europeana au impus o serie de sanctiuni Rusiei, pe fondul crizei din estul Ucrainei. Moscova a luat masuri simetrice. Cu toate acestea, Rusia si Statele Unite au continuat cooperarea in anumite domenii, inclusiv pentru semnarea acordului nuclear international cu Iranul.

Serghei Lavrov a subliniat ca Administratia de la Moscova este deschisa dialogului cu Washingtonul, subliniind insa ca Rusia "nu va cersi" relatii mai bune. "Dar, daca primim o propunere de redeschidere, chiar si in mod gradual, a canalelor de comunicare, a mecanismelor pentru dialog si cooperare blocate de partenerii nostri americani, sunt convins ca vom relansa aceste canale", a spus Lavrov, scrie MEDIAFAX.

"Deja primim astfel de semnale din partea americanilor, chiar daca pana acum nu intr-un mod foarte clar", a subliniat Lavrov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.