Doi politisti au murit si alti 24 au fost raniti, luni, intr-o explozie produsa in nordul Egiptului, in ceea ce ar putea fi un atac terorist, informeaza site-ul agentiei de presa AFP.

Atacul a avut loc in orasul portuar Rasheed, situat la 260 de kilometri nord de Cairo, capitala Egiptului. "O bomba a explodat la trecerea unui autobuz care transporta politisti catre locul de munca", a declarat un inalt responsabil al politiei egiptene, citat de AFP.

"Doi politisti au murit si alti 24 au fost raniti, dintre care doi au rani severe", a precizat Hossam Abdel Ghafar, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii din Egipt.

Atacul nu a fost revendicat de nicio grupare pana in prezent, dar, de la destituirea din functia de presedinte al Egiptului a lui Mohamed Morsi din data de 3 iulie 2013, organizatiile teroriste si-au intensificat atacurile impotriva politistilor si militarilor, in conditiile in care noua conducere incearca sa combata opozitia islamista. Cele mai multe atentate sunt comise de gruparea radicala Provincia Sinai, filiala egipteana a organizatiei teroriste Stat Islamic (SI).

Dupa destituirea din 2013, peste 1.400 de manifestanti, sustinatori ai lui Morsi, au fost omorati de catre politisti si militari, in timp ce 15.000 au fost arestati, fiind, in special, membri ai miscarii Fratia Musulmana sustinuta de Mohamed Morsi, scrie MEDIAFAX.

Joi, 29 de persoane au fost ranite, dintre care sase politisti, in urma unui atentat cu bomba revendicat de gruparea terorista Provincia Sinai ce a vizat o cladire a agentiei nationale de securitate din Egipt. De asemenea, membrii acestei grupari au revendicat decapitarea unui ostatic croat din data de 13 august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.