Compania Tarom va introduce o cursa aeriana directa Iasi-Munchen, incepand cu 25 octombrie, cu doua zboruri pe saptamana, directorul aeroportului iesean, Marius Bodea, sustinand ca aceasta destinatie va dezvolta mediul de afaceri din Iasi.

Conducerea Aeroportului International Iasi a anuntat ca, incepand cu 25 octombrie, compania Tarom va introduce o cursa aeriana directa Iasi-Munchen, cu doua frecvente pe saptamana, respectiv duminica si joi.

”Dupa mai bine de doi ani de framantari, de preocupari, de calcule, suntem in fata celei mai concrete perspective de dezvoltare economica si sociala a Iasiului. Am avut in acesti doi ani nenumarate discutii cu multi dintre reprezentantii mediului de afaceri iesean. Am avut solicitari clare de a deschide aceasta ruta, in conditiile in care alte destinatii reusisem sa le aducem deja si incercam sa explic ca este o ruta extrem de dificil de deschis, pentru ca nu este sustinuta masiv de trafic etnic. Munchen este destinatia ce va face posibila dezvoltarea mediului de afaceri iesean si implicit va aduce bunastarea comunitatii noastre”, a declarat, intr-o conferinta de presa, directorul aeroportului din Iasi, Marius Bodea.

La randul sau, seful Camerei de Comert si Industrie Iasi, Paul Butnariu, a spus, in aceeasi conferinta de presa, ca noua ruta va fi promovata prin intermediul retelei internationale a camerelor de comert si ca, astfel, Iasiul va deveni o destinatie de business.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie romano-germana, Radu Merica, a spus ca aceasta ruta reprezinta o buna oportunitate pentru regiune, el precizand ca intreaga comunitate trebuie sa puna umarul pentru promovarea acestei destinatii. Tot din 25 octombrie, compania Blue Air va introduce doua curse zilnice tur-retur Iasi-Bucuresti, plus alte trei curse externe din Iasi catre Paris, Londra si Roma, scrie MEDIAFAX..

Potrivit conducerii aeroportului iesean, in acest an, traficul pe aeroportul din Iasi va fi de aproximativ 350.000 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.