Ungaria a ridicat 110 kilometri de gard metalic la frontiera cu Serbia, conform planului, scrie ziarul Napi Gazdasag in editia de sambata, citand informatii de la Ministerul Apararii, relateaza MTI.

Finalizarea unui singur rand din gardul dublu de 175 de kilometri prin care Budapesta vrea sa impiedice imigrantii clandestini sa intre in tara este programata la 31 august. Locuitori de la Kelebia, un sat de frontiera si punct de trecre, au declarat pentru ziar ca practic nu au vazut niciun imigrant ilegal in zona in ultimele doua saptamani, apreciind ca gardul a contribuit la acest lucru. Intreaga structura de metal de la frontiera cu Serbia urmeaza sa fie finalizata pana la 30 noiembre, scrie ziarul.

In total 123.000 de solicitari de azil au fost depuse in Ungaria din ianuare si pana la jumatatea lui august, de trei ori mai multe decat in tot anul 2014, scrie ziarul Magyar Hirlap in editia de sambata, citand informatii de la Biroul pentru Migrare BAH. Cei mai multi solicitanti de azil provin din Afganistan si Siria, a precizat Biroul pentru publicatie, scrie MEDIAFAX.

Biroul a aprobat, in 2015, 82 de solicitari si a acordat protectie in alte 206 cazuri. In total 45 de copii au fost plasati sub protectie internationala, a precizat Biroul, citand ca motive persecutii de natura religioasa sau situatii de razboi in tara de origine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.