Recompensa pentru informatii care ar putea conduce la capturarea suspectului din spatele atacului cu bomba de la Bangkok a fost triplata vineri, la trei milioane de baht (84.000 de dolari), a informat politia locala citata de site-ul agentiei DPA.

Ofiterilor li s-a cerut sa inceteze sa comunice cu presa dupa ce marturii contradictorii au fost facute joi in cadrul anchetei in curs de desfasurare, a spus seful politiei, Somyot Poompanmoung.

Doi barbati despre care se presupune ca l-ar fi ajutat pe suspectul principal in atentat nu mai sunt anchetati, a transmis politia. Autoritatile ancheteaza acum imagini cu o femeie imbracata in negru, surprinse de sistemele video cu circuit inchis in momentul exploziei, in urma careia au murit 20 de persoane.

Vineri dimineata, o ceremonie multi-religioasa a fost organizata la locul bombardamentelor din Bangkok, condusa de calugari budisti, clerici musulmani, crestini, maestri hindusi si sikh. Guvernatorul Bangkokului, membri ai cabinetului si ambasadori ai natiunilor care au pierdut cetateni au participat de asemenea, la ceremonie. Autoritatile considera ca explozia nu a fost cauzata de organizatiile teroriste internationale, a spus vineri Somyot, dupa ce anchetatorii s-au consultat cu Interpolul si cu agentiile straine de informatii, scrie MEDIAFAX.

Explozia de luni seara a avut loc la sanctuarul religios Erawan din centrul capitalei. Purtatorul de cuvant al politiei, Prawut Thavornsiri, a anuntat initial pe Twitter o recompensa de 28.000 de dolari pentru informatii despre autorul sau autorii atacului cu bomba care a vizat templul hindus.

Premierul Prayuth Chan-ocha a promis ca autoritatile ii vor gasi pe autorii celui mai grav atac din istoria tarii. "Acesta este cel mai grav incident care s-a intamplat in Thailanda (...). Au mai fost bombe mici sau doar zgomot, dar de data aceasta au vizat vieti nevinovate. Vor sa ne distruga economia, turismul", a precizat seful Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.