Presedintele Recep Tayyip Erdogan a anuntat vineri data la care urmeaza sa organizeze alegeri parlamentare anticipate in Turcia, relateaza BBC News online.

Presedintele Recep Tayyip Erdogan a anuntat ca Turcia urmeaza sa organizeze alegeri parlamentare anticipate pe 1 noiembrie.

Alegatorii se vor prezenta din nou la urme, dupa ce premierul Ahmet Davutoglu a esuat sa formeze o coalitie guvernamentala in urma alegerilor din iunie. AKP, fondat de Erdogan, a suferit in iunie cea mai mare infrangere in alegeri de cand se afla la putere, in 2002, pierzand pentru prima data in 12 ani majoritatea in Parlament pe care o detinea singur, in principal din cauza succesului obtinut la urne de catre formatiunea prokurda HDP.

Davutoglu a incercat sa negocieze formarea unei coalitii cu partidele MHP (nationalist) si CHP (opozitie), fara succes, scrie MEDIAFAX.

Reuters scrie, pe de alta parte, ca Erdogan a anuntat vineri ca urmeaza fie format un guvern interimar, daca va fi necesar cu ministri din afara formatiunilor parlamentare. Potrivit unor oficiali de rang inalt, Erdogan urmeaza sa-i ceara lui Davutoglu, la inceputul saptamanii viitoare, sa formeze un guvern interimar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.