Premierul Libiei, Abdullah al-Thinni, solicita o interventie aeriana a aliatilor arabi pentru a bombarda pozitiile retelei teroriste Stat Islamic, informeaza site-ul agentiei AP.
Abdullah al-Thinni, seful Guvernului libian recunoscut de comunitatea internationala, a afirmat ca serviciile sale au nevoie de armament pentru a lupta impotriva grupurilor afiliate retelei teroriste Stat Islamic. "Ne bazam in totalitate pe tarile arabe, nu pe comunitatea internationala, dat fiind ca am fost abandonati in mod repetat", a spus Al-Thinni.

Libia este in stare de anarhie dupa ce o revolta sustinuta de NATO a inlaturat in 2011 regimul Muammar Kadhafi, scrie MEDIAFAX. Guvernul condus de Al-Rhinni este in conflict si cu grupuri islamiste rivale, care au infiintat autoritati guvernamentale paralele. "Vrem raiduri aeriene ale unei coalitii arabe (...), pentru eliminarea grupurilor afiliate retelei teroriste Stat Islamic inainte de a ocupa noi teritorii. Nu vrem trupe straine in Libia, pentru ca ar fi o incalcare a suveranitatii", a explicat Al-Thinni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.