Mai multi parlamentari din cadrul Syriza vor pleca din formatiunea premierului demisionar grec Alexis Tsipras si vor infiinta un nou partid, relateaza presa greaca, citata de BBC News Online.

Potrivit relatarilor din presa greaca, cel putin 25 de parlamentari din Syriza ar putea parasi partidul pentru a se alatura noii formatiuni politice. Premierul grec Alexis Tsipras a anuntat, joi seara, demisia Guvernului pe care il conduce si convocarea de alegeri parlamentare.

Tsipras a fost obligat sa ia aceasta decizie dupa ce a pierdut majoritatea parlamentara saptamana trecuta, in cursul votului privind noul plan de asistenta financiara. Patruzeci de parlamentari Syriza nu au votat in favoarea planului de asistenta, iar Guvernul a ramas cu o sustinere de 119 voturi din totalul de 300 de membri ai Parlamentului, scrie MEDIAFAX.

Guvernul a reusit sa adopte acordul cu creditorii cu ajutorul opozitiei moderate - partidul de centru-dreapta Noua Democratie (ND) si Partidul Socialist (PASOK).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.