O conducta de gaze a explodat joi seara in timpul unor lucrari de constructii la liceul John F. Kennedy din New York, ranind trei muncitori si provocand pagube pe trei etaje ale cladirii, au anuntat autoritatile americane, citate de New York Times in editia electronica.

Sapte persoane lucrau la un proiect de constructii intr-un laborator de stiinte de la etajul sase, cand s-a produs explozia, a informat politia. Muncitorii evacuau gazul dintr-o conducta din laborator, inainte de a incepe lucrarea, dar nu l-au evacuat complet, ceea ce a permis declansarea exploziei, a precizat politia.

Deflagratia a spart geamurile de la etajul sase si a fost simtita intr-o cladire de apartamente din apropiere, potrivit oficialilor si martorilor. Politia a mai afirmat ca explozia a provocat pagube importante la etajele patru, cinci si sase ale liceului.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a declarat ca etajul sase al liceului a fost "puternic avariat", cel putin trei clase fiind afectate de explozie. El a precizat ca municipalitatea va evalua cladirea pentru a stabili daca poate fi redeschisa partial sau total.

Conform oficialilor, cei trei muncitori raniti au fost transportati la Centrul Medical Jacobi din cartierul Bronx, unul dintre ei fiind in stare critica, iar ceilalti doi in stare grava. Liceul face parte dintr-un complex de scoli din cartierul new-yorkez Manhattan in care invata peste 4.000 de elevi.

Aproape 140 de pompieri si zeci de camioane de stingere a incendiilor au intervenit la locul deflagratiei, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.