Politisti britanici urmeaza sa fie mobilizati la Calais cu scopul de a ajuta autoritatile franceze in lupta impotriva gruparilor de traficanti care ajuta imigranti clandestini sa traverseze Canalul Manecii, a anuntat joi Ministerul britanic de Interne, relateaza AFP in pagina electronica.

Acesti politisti, al caror numar nu a fost precizat, vor lucra intr-un nou Centru de Comanda si Control, impreuna cu omologii lor francezi, potrivit unui acord care urmeaza sa fie semnat joi de catre ministrii de Interne francez Bernard Cazeneuve si britanic Theresa May, al carui obiectiv este consolidarea cooperarii intre cele doua tari. "Acest nou Centru de Comanda va gasi si va destructura organizatiile criminale care incearca sa treaca imigranti in nordul Frantei si prin (Canalul) Manecii", a anuntat ministerul.

Centrul va fi condus de doi ofiteri - unul britanic, celalalt francez - a precizat ministerul.

Intre alte masuri in domeniul securitatii prevazute in acord se afla mobilizarea unui numar mai mare de politisti si jandarmi francezi in regiunea Calais, dar si finantarea de catre Marea Britanie a unor bariere de securitate, camere de supraveghere si suplimentarii personalului de securitate in pemiterul tunelului de sub Canalul Manecii, scrie MEDIAFAX.

Aceste ultime masuri au fost anuntate la sfarsitul lui iulie, la Londra, unde Cazeneuve a efectuat o vizita in cursul careia s-a intalnit cu May si au discutat despre acest dosar, in perioada "de varf" a incercarilor imigrantilor clandestini de a traversa tunelul.

Sute de imigranti sosesc in permanenta la Calais, in speranta ca vor gasi o modalitate sa ajunga in Anglia fie la bordul feriboturilor care pleaca din port, fie cu ajutorul trenurilor care efectueaza naveta prin tunel.

Portul Calais a devenit aproape inaccesibil, dupa instalarea unor garduri de sarma ghimpata, grilaje inalte de patru metri si camere de supraveghere video, in urma intensificarii incercarilor de traversare a tunelului de la inceputul verii.

Dispozitivul de securitate din zona a fost deja consolidat, in incercarea de a opri aceste traversari, in care si-au pierdut viata aproximativ zece imigranti, in decurs de cateva saptamani.

Citeste si:
Trump, dupa presa a scris ca ar dori crocodili la frontiera...
Trump, dupa presa a scris ca...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.