Trei pompieri au murit si cel putin alti trei au fost raniti, dintre care unul grav, in incendiile de vegetatie care se raspandeau rapid, miercuri, in orase din zona central-nordica a statului american Washington, au anuntat autoritatile, citate de Associated Press in pagina electronica.

Seriful din comitatul Okanogan, Frank Rogers, a confirmat decesele a trei pompieri intr-un incendiu de vegetatie din apropiere de Twisp, dar a refuzat sa ofere detalii despre victime inainte ca familiile lor sa fie anuntate. "A fost un iad aici. Focul se intindea, iar vantul batea in toate directiile (...). A fost greu pentru ei acolo", a declarat Rogers pentru postul KXLY-TV.

Un pompier a fost transportat in stare critica la centrul medical Harborview din Seattle, potrivit unui oficial de la clinica.

Guvernatorul Jay Inslee a cerut decretarea starii de urgenta pentru a spori ajutorul in vederea stingerii numeroaselor incendii din statul Washington. Autoritatile au ordonat evacuarea a mii de locuitori din Twisp, Wintrop, Conconully si Chelan, din cauza incendiilor care ameninta regiunea.

Seceta si canicula au facut ca acest sezon de incendii sa fie unul dintre cele mai grave din ultimii ani in Statele Unite, scrie MEDIAFAX. Aproximativ 29.000 de pompieri lupta impotriva a circa 100 de incendii de amploare in vestul tarii, inclusiv in statele Idaho, Oregon, Montana, Washington si California.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.