Sase politisti au fost raniti joi dimineata, la Cairo, intr-un atentat cu masina-capcana care a vizat o cladire a serviciilor de securitate, situata in suburbia nordica Shubra al-Kheima, a anuntat Ministerul egiptean de Interne, citat de DPA in pagina electronica.

Atacatorul a parcat masina langa o cladire a Securitatii Nationale, dupa care a fugit cu o motocicleta care il urma, a precizat ministerul.

Explozia, care a putut fi auzita in intreg orasul, a avariat fatada cladirii, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat. Ministerul de Interne a afirmat ca zona este verificata minutios, iar autoritatile depun eforturi pentru a-i prinde pe autorii atacului.

Fortele de securitate egiptene au fost vizate in mod repetat de militantii islamisti. Atacurile s-au extins din Peninsula Sinai spre Cairo dupa ce armata l-a inlaturat de la putere pe presedintele islamist Mohammed Morsi, la jumatatea anului 2013. Autoritatile acuza adesea miscarea Fratii Musulmani a lui Morsi de comiterea unor acte de terorism in Egipt, insa organizatia islamista sustine ca desfasoara doar proteste pasnice.

Securitatea Nationala, politia secreta egipteana, a jucat un rol important in actiunile de combatere a miscarii islamiste, care au vizat mii de activisti. Sute de membri a gruparii au fost de asemenea ucisi in confruntari cu politia, inclusiv in cursul protestelor, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.