O romanca suspectata de legaturi cu medii islamiste a fost arestata preventiv in orasul italian Genova, la revenirea din Tunisia, autoritatile italiene demarand procedurile pentru extradarea sa in Romania, scrie presa italiana.

Potrivit site-ului de stiri PrimoCanale.it, romanca in varsta de 36 de ani a fost arestata marti in Portul Genova (nordul Italiei), la revenirea cu un feribot din Tunisia.

Tanara este suspectata de legaturi cu medii islamiste, astfel ca Ministerul italian de Interne a emis un ordin pentru extradarea sa din Italia.
Romanca, gasita vinovata in trecut de trafic de droguri, a fost in Tunisia cu sotul ei, care este cetatean tunisian. Ea a revenit in Italia pentru ca locuieste in regiunea italiana Trentino Alto Adige (nord-est).

La coborarea de pe feribot in portul din Genova, romanca a fost arestata preventiv de agenti ai Directiei italiene pentru Investigatii Generale si Operatiuni Speciale (DIGOS). Autoritatile italiene au initiat procedurile pentru extradarea suspectei in Romania, scrie MEDIAFAX.

"Este vorba de o persoana suspectata ca ar fi adepta a jihadului" (razboiul sfant islamic - n.red), a declarat o sursa din cadrul serviciilor de securitate italiene citata de publicatia Il Giornale. Mandatul pentru extradarea romancei, emis de ministrul de Interne al Italiei, Angelino Alfano, a fost validat miercuri de o instanta judiciara italiana. Romanca a fost aparata in instanta de avocata Antonella Cascione.

Romanca arestata in Italia este simpatizanta a retelei teroriste Stat Islamic

Romanca arestata in Italia este simpatizanta a retelei teroriste Stat Islamic si mentinea legatura online cu islamisti din Marea Britanie, anunta ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, precizand ca suspecta va fi extradata in scurt timp.

"Incepand din decembrie 2014, Italia a expulzat 47 de islamisti. In urmatoarele ore va fi expulzata o femeie de nationalitate romana, in varsta de 34 de ani, care locuia legal in provincia Bolzano (regiunea Trentino-Alto Adige), arestata in portul Genova. Gratie activitatilor de investigare, au fost depistate activitatile pe care romanca le avea in publicarea online a unor materiale de propaganda islamista si intentia de a lupta de partea mujahedinilor", a declarat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, citat de IlVelino/AGV News.

Citeste si:
Românii din Italia vor să fie recunoscuți oficial drept minoritate...
Românii din Italia vor să fie...

"Identificarea posibililor militanti islamisti si expulzarea lor din Italia inseamna protejarea cetatenilor italieni. In acest sens, acordam o atentie speciala mediilor online, pentru ca au devenit mijloacele cele mai facile de recrutare islamista. Romanca mentinea contacte frecvente cu internauti din Marea Britanie, si ei sustinatori ai retelei teroriste Stat Islamic", a spus Alfano.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.