Aproximativ 107.500 de imigranti extracomunitari au fost depistati la frontierele Uniunii Europene in luna iulie, comparativ cu numarul total de 280.000 de imigranti pe parcursul anului 2014, anunta Agentia UE pentru Frontiere (Frontex).

In total, in cursul anului 2015, in Uniunea Europeana au ajuns 340.000 de imigranti extracomunitari.

"Este vorba de presiuni fara precedent asupra autoritatilor din Grecia, Italia si Ungaria", a declarat Fabrice Leggeri, directorul Frontex.

Majoritatea imigrantilor ajunsi in Uniunea Europeana sunt cetateni sirieni si afgani care intra in Grecia pe la frontiera cu Turcia. "Este vorba de o situatie de urgenta pentru Europa care necesita participarea tuturor statelor membre", a subliniat Leggeri, cerand ajutoare suplimentare pentru Grecia si Ungaria, scrie MEDIAFAX.

Aproximativ 2.350 de imigranti s-au inecat in Marea Mediterana, in primele opt luni ale anului 2015, in incercarea de a ajunge in Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.