Ploile torentiale cazute in zona industriala din orasul chinez Tianjin afectata de exploziile masive ingreuneaza operatiunile de interventie si risca sa amplifice contaminarea toxica in regiune, avertizeaza experti citati de site-ul agentiei AFP.
Cel putin 114 persoane au murit in exploziile masive produse in urma cu cateva zile in portul Tianjin, iar alti 700 de oameni au fost raniti. Aproximativ 700 de tone a cianura de sodiu erau stocate in zona industriala a Portului Tianjin, iar apa de ploaie ar putea amplifica nivelul poluarii.

Reziduurile chimice risca sa ajunga din sol in aer dupa evaporarea apei, iar unele substante ar putea genera reactii toxice.

Localnicii si organizatia ecologica Greenpeace au lansat un apel la transparenta din partea autoritatilor. "Sunt ingrijorat pentru ca nu stiu ce este in ploaie. Poate fi plina de otrava", a declarat un sofer de taxi. Din cele 40 de puncte de testare a apei, opt au evidentiat niveluri excesive de cianura, toate in zonele izolate de autoritati, la locul exploziilor, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.