Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o noua propunere vizand sa puna capat razboiului din Siria, care invita partile in conflict sa negocieze in cadrul unor grupuri de lucru modul de implementare a foii de parcurs din 2012 cu privire la formarea unui guvern de tranzitie.

Sunt propuse negocieri in cadrul unor "grupuri de lucru", in contextul in care participantii par sa nu fie pregatiti sa ia parte la negocieri directe. Aceasta initiativa diplomatica intervine pe fundalul intensificarii atacurilor aeriene in Siria, condamnate ferm de ONU din cauza victimelor civile.

"Sunt absolut ingrozit de dispretul total al tuturor partilor din acest conflict fata de viata civililor. Atacurile asupra civililor sunt ilegale, inacceptabile si este necesar sa inceteze", a declarat la Damasc Stephen O’Brien, Inaltul Reprezentant ONU pentru Afaceri Umanitare. Armata siriana a bombardat luni o zona din nord-estul Damascului, dupa ce duminica a efectuat un atac asupra unui district aflat sub controlul rebelilor, omorand aproximativ 100 de persoane intr-o piata, scrie MEDIAFAX.

Atacul de la Duma este unul dintre cele mai sangeroase atacuri de acest fel comise in cei patru ani de razboi, in care au fost omorati aproape un sfert de milion de oameni, iar alte aproximativ zece milioane au fost nevoite sa-si paraseasca locuintele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.