Actrita si activista Eva Longoria, scriitoarea Toni Morrison si jurnalistul Malcolm Gladwell au fost inclusi, potrivit presei americane, intr-o echipa de specialisti care il vor consilia pe presedintele Barack Obama in privinta unei cariere postprezidentiale, informeaza contactmusic.com.

Barack Obama, care a castigat de doua ori alegerile prezidentiale candidand din partea Partidului Democrat, va parasi Casa Alba in ianuarie 2017, dupa juramantul pe care il va depune noul presedinte american - al 45-lea din istoria Statelor Unite -, in urma alegerilor din 2016.

The New York Times afirma ca Barack Obama a inceput deja sa isi analizeze optiunile in privinta unei noi cariere dupa plecarea sa de la Casa Alba si, alaturi de sotia sa, Michelle, participa la intruniri si discutii, organizate in timpul noptii la Casa Alba, cu diverse personalitati, in randul carora se mai afla si managerul financiar Marc Lasry si investitorul Reid Hoffman.

Printre subiectele abordate la acele intruniri se afla si dorinta familiei Obama de a strange fonduri pentru a realiza digitalizarea totala a Bibliotecii prezidentiale si infiintarea unei fundatii de caritate care sa se adreseze unor probleme globale, scrie MEDIAFAX.

Potrivit aceleiasi publicatii, celebrul regizor Steven Spielberg s-a oferit sa contribuie in mod activ la proiectul de digitalizare a Bibliotecii prezidentiale americane si va produce un documentar narativ despre viata lui Barack Obama. Steven Spielberg si Barack Obama s-au intalnit recent si au discutat despre aceste chestiuni in Beverly Hills, in luna iunie.

Eva Longoria a avut o colaborare stransa cu administratia Obama inca de la primul mandat prezidential al acestuia, care a inceput in 2008. Actrita a fost desemnata copresedinte al echipei de campanie a presedintelui Obama pentru alegerile din 2012 si a sprijinit cu tarie planurile de reformare a politicii americane din domeniul imigratiei propuse de administratia actualului presedinte american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.