Premierul Irakului, Haider al-Abadi, a dispus reducerea de la 33 la 22 a numarului membrilor Guvernului, dupa ce Parlamentul a aprobat o serie de reforme dupa proteste fata de nivelul coruptiei si situatia serviciilor publice, informeaza site-ul agentiei DPA.

Al-Abadi a dizolvat trei functii de viceprim-ministru si a combinat un numar de ministere. In plus, portofoliul Drepturilor omului si cel al Afacerilor pentru femei nu vor mai face parte din Guvern.

Mii de persoane au protestat recent la Bagdad si in alte orase irakiene fata de nivelul coruptiei si fata de ineficienta serviciilor publice, in contextul penelor frecvente de electricitate.

Demonstratiile au primit sustinerea ayatollahului Ali al-Sistani si a militiilor siite care joaca roluri importante in combaterea grupului terorist Stat Islamic. Coruptia si politicile deficitare ale fostului premier Nuri al-Maliki - inlocuit in septembrie - par sa fi contribuit la ineficienta serviciilor de securitate in fata ofensivei islamiste, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.