Focuri intense de artilerie se inregistreaza luni in zona orasului Mariupol, din sud-estul Ucrainei, locuitorii afirmand ca acestea sunt cele mai dure lupte din ultimele trei luni, relateaza Radio Free Europe/Radio Liberty.

Confruntarile se desfasoara intre fortele ucrainene, pozitionate in estul orasului Mariupol, si artileria desfasurata la est de localitate, in teritoriul controlat de separatistii prorusi. Mai multe case au fost distruse in satul Sartana, situat la aproximativ cinci kilometri est de Mariupol, iar un depozit petrolier a fost avariat, scrie MEDIAFAX.

Luptele intervin dupa o saptamana in care s-au intensificat confruntarile intre fortele ucrainene si separatistii prorusi in apropierea orasului situat pe litoralul Marii Azov, aflat sub controlul Kievului. Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a avertizat duminica ca situatia din estul Ucrainei este "exploziva", afirmand ca sunt necesare discutii urgente pentru a preveni o noua escaladare a confruntarilor.

Mariupol se afla pe ruta strategica ce face legatura intre regiunile separatiste din estul Ucrainei si peninsula Crimeea, anexata in martie 2014 de Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.