Coreea de Nord a amenintat ca se va "razbuna pe Statele Unite cu o forta extraordinara" daca nu anuleaza exercitiile militare multinationale programate sa inceapa luni, relateaza CNN in pagina electronica.

Coreea de Sud efectueaza anul exercitii militare, denumite "Ulchi Freedom Guardian", alaturi de Statele Unite si alti aliati, pentru "a spori pregatirea, a proteja regiunea si a mentine stabilitatea in peninsula coreeana", se arata intr-un comunicat al Comandamentului reunit al fortelor americano-coreene.

Regimul de la Phenian condamna in fiecare an aceste exercitii militare si ameninta cu represalii. "Cu cat exercitiile militare comune Ulchi Freedom Guardian vor fi intensificate, cu atat (Coreea de Nord) va avea o reactie militara mai puternica", a declarat sambata un purtator de cuvant al Comisiei nationale de aparare (NDC) nord-coreene.

"Armata si poporul din Republica Populara Democrata Coreeana nu mai sunt ceea ce erau in trecut, cand trebuia sa contracareze armele nucleare americane cu pustile", a precizat purtatorul de cuvant al NDC. El a adaugat ca, in prezent, Coreea de Nord "este puterea invincibila echipata cu cele mai recente mijloace ofensive si defensive, necunoscute de restul lumii".

Televiziunea oficiala a avertizat ca Statele Unite risca sa fie atacate chiar pe teritoriul lor. "Daca SUA vor ca teritoriul lor sa fie in siguranta, exercitiul Ulchi Freedom Guardian ar trebui oprit imediat", a afirmat un prezentator de la postul KCNA. La exercitiul militar care va incepe luni si va dura pana la 28 august vor mai participa, pe langa trupele americane si sud-coreene, militari din Australia, Canada, Columbia, Danemarca, Franta, Noua Zeelanda si Marea Britanie, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.