Guvernul Elvetiei va incepe, de joi, sa anuleze treptat sanctiunile economice impuse Iranului, in contextul acordului nuclear international cu Teheranul, informeaza site-ul agentiei DPA.

Ministerul elvetian al Economiei a anuntat ca vor fi anulate sanctiunile vizand metalele pretioase si produsele petrochimice, precum si unele restrictii financiare si in domeniul asigurarilor.

Statele Unite si Uniunea Europeana au suspendat aceste sanctiuni de la inceputul anului 2014, fara insa a le anula, in virtutea acordului interimar cu Iranul din 2013, scrie MEDIAFAX.

Guvernul Elvetiei a explicat ca anularea sanctiunilor are rolul de a sustine implementarea acordului nuclear incheiat de marile puteri cu Iranul. "Consiliul federal vrea sa semnaleze ca pozitia sa fata de Iran, dezvoltata si mentinuta de-a lungul multor ani, ar trebui folosita pentru promovarea unor schimburi politice si economice extinse cu Teheranul", a comunicat Ministerul elvetian al Economiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.