Reteaua terorista Stat Islamic a decapitat un ostatic croat care fusese capturat in nordul Egiptului, organizatia fundamentalista sunnita prezentand imagini ale cadavrului, informeaza site-ul postului Al-Arabiya.

Gruparea terorista Wilyat Sina (Stat Islamic in Provincia Sinai) a prezentat miercuri imagini de la executarea cetateanului croat Tomislav Salopek, rapit in iulie in apropiere de Cairo.

Abu Bakr al-Bagdadi, liderul retelei teroriste Stat Islamic, a interzis recent prezentarea inregistrarilor video cu decapitarile ostaticilor.

Imaginile prezentate miercuri nu au putut fi autentificate de experti independenti. Grupul terorist Stat Islamic in Provincia Sinai amenintase saptamana trecuta ca va executa ostaticul croat daca autoritatile egiptene nu vor elibera femei musulmane detinute. Tomislav Salopek, un cetatean croat in varsta de 30 de ani, fusese capturat de militanti ai retelei Stat Islamic pe 22 iulie, in nordul Egiptului. Nu este clar daca ostaticul a fost detinut in Egipt sau daca se afla in alta tara. Reteaua terorista sunnita Stat Islamic ocupa regiuni din nord-vestul Irakului, din nordul Siriei, din nordul Egiptului si din nordul Libiei, unde a proclamat un "califat islamic".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.