Aproximativ 40 de persoane au fost date disparute in urma unei alunecari de teren care a avut loc in noaptea de marti spre miercuri, in provincia Shaanxi, in nord-vestul Chinei, anunta autoritatile chineze, relateaza BBC News online.

Alunecarea de teren a ingropat 15 dormitoare si trei imobile apartinand companiei miniere Shaanxi Wuzhou, in districtul Shanyang, imediat dupa miezul noptii de marti miercuri, afectand o zona extinsa. Eforturile de salvare erau ingreunate de o ploaie torentiala, potrivit postului CCTV.

China este afectata de fenomene meteorologice violente in timpul sezonului musonic in curs. Puternicul taifun Soudelor, care a traversat sudul tarii in weekend, a fost insotit de rafale puternice de vant si ploi, scrie MEDIAFAX.

Guvernul din Shanyang a anuntat pe site ca locuitorii din zona in care a avut loc alunecarea de teren au fost evacuati si ca la interventie au fost trimise utilaje si echipe de salvatori. Potrivit CCTV, zeci de militari, unii insotiti de caini special dresati, se aflau la fata locului si cautau supravietuitori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.