Coreea de Nord este responsabila de producerea exploziei in care au fost raniti doi militari, saptamana trecuta, in zona demilitarizata dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud, potrivit Natiunilor Unite si a autoritatilor din Seul, informeaza site-ul agentiei de presa germane DPA.

Dovezile prevelate de la fata locului in care a avut loc explozia, printre care si explozibile TNT, au indicat implicarea conducerii de la Phenian (capitala Coreei de Nord), a precizat seful investigatiei militare desfasurate in cazul exploziei produse saptamana trecuta.

"Explozibilele provin, in mod clar, din cutii explozibile din lemn pe care armata Coreei de Nord le utilizeaza", a declarat generalul Ahn Young Ho, seful investigatiei militare desfasurate de Coreea de Sud.

Potrivit Comandamentului Misiunilor Natiunilor Unite, Coreea de Nord a incalcat armistitiul dintre cele doua state prin plasarea unor cutii explozive pe o ruta de supraveghere cunoscuta", utilizata de trupele Coreei de Sud, scrie MEDIAFAX.

Explozia a avut loc in apropiere de localitatea Paju, situata langa frontiera nord-coreeana si la aproximativ 50 de kilometri nord de capitala sud-coreeana Seul. Cei doi militari au suferit rani la nivelul picioarelor. Potrivit generalului Ahn Young Ho, explozia de saptamana trecuta ar fi prima produsa in zona respectiva din 1960 pana in prezent. El a mai precizat ca a fost propusa o intalnire a generalilor saptamana viitoare de Comandamentul Misiunilor Natiunilor Unite cu ocazia incidentului de a carui producere este responsabila Coreea de Nord.

Saptamana trecuta, autoritatile din Coreea de Sud au declarat ca, cel mai probabil, Coreea de Nord nu are vreo implicare in producerea exploziei.

Zona demilitarizata (DMZ) desparte cele doua state de la sfarsitul razboiului din 1953.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.