Un atacator sinucigas a atacat luni un punct de control situat in apropiere de intrarea in aeroportul international de la Kabul, a anuntat politia din capitala afgana, relateaza BBC News online.

Un purtator de cuvant al Ministerului afgan al Sanatatiii a anuntat ca sapte civili au fost raniti in explozie, care a avut loc imediat dupa pranz (10.30, ora Romaniei). Potrivit unor oficiali in domeniul securitatii aflati la fata locului, atacul a parut sa vizeze un convoi de vehicule blindate. Este vorba despre ultimul dintr-o serie de atacuri sangeroase la Kabul.

Seful politiei capitalei afgane Sayed Gul Agha Rouhani a declarat pentru presa ca atacatorul sinucigas a intrat cu un vehicul in primul punct de control de pe strada, catre aeroport. O coloana mare de fum, care se ridica de la locul exploziei, aparea in imagini, iar potrivit unor locuitori, de locul respectiv se apropiau ambulante. Era neclar cine se afla in spatele atacului cu bomba. Talibanii au revendicat unul dintre cele trei atentate sangeroase de vineri, soldate cu cel putin 50 de morti.

Un kamikaze taliban s-a detonat vineri in apropiere de Academia de Politie din Kabul, omorand aproximativ 20 de recruti. Putin mai tarziu, persoane inarmate au luat cu asalt Camp Integrity, o baza NATO care gazduieste forte speciale americane, situata in apropiere de aeroport. Unsprezece persoane, inclusiv un militar NATO si opt antrepreori, au fost ucise in atacul de la baza.

Un camion incarcat cu explozivi a fost detonat vineri, anterior, in apropiere de o baza a armatei, in zona Shah Shahid, in capitala afgana, omorand 15 persoane, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.