Papa Francisc a indemnat duminica, cu ocazia marcarii a 70 de ani de la largarea unei bombe atomice asupra orasului japonez Nagasaki, la o interzicere totala a armelor nucleare, relateaza Reuters in pagina electronica.
La sfarsitul rugaciunii Angelus, in Piata Sfantul Petru, Suveranul Pontif a subliniat ca "in razboaie exista numai perdanti, iar singurul mijloc de a invinge intr-un razboi este de a nu lupta".

Bombardamentele americane de la Hiroshima si Nagasaki, pe 6 si 9 august 1945, "au devenit simbolul enormei puteri de distrugere a omului care utilizeaza prost progresele stiintei si tehnologiei", a spus Francisc. Papa argentinian a declarat totodata ca aceste bombardamente "tragice" reprezinta "un indemn constant ca omenirea sa respinga razboiul pentru intotdeauna si sa interzica armele nucleare si toate armele de distrugere in masa".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.