Ziua Limbii Romane va fi sarbatorita la Lisabona prin mini-cursuri de turism si gastronomie, pe 3 septembrie, intre orele 15.00 - 19.00, iar evenimentul la care accesul publicului este gratuit are menirea sa ofere publicului portughez ocazia de a cunoaste mai bine Romania.
La evenimentul organizat de Institutul Cultural Roman din capitala Portugaliei participantii vor putea asista la mini-cursuri cu tematici diverse, printre care notiuni generale despre istoria si geografia Romaniei, asemanari si deosebiri intre limbile romana si portugheza (similitudini semantice/ fonetice), evocari ale unor personalitati romanesti, informatii turistice despre Romania, lectii culinare demonstrative finalizate cu degustari.

"Descoperind Romania turistica", "Similitudini semantice si fonetice intre romana si portugheza", "Descoperind gastronomia romaneasca" si "Romani care au schimbat lumea" sunt cele patru cursuri, cu durata de aproximativ 30 de minute, care vor avea loc in doua serii, sustinute de profesor doctor Simion Doru Cristea si profesorul Rodica-Adriana Covaci, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Ziua Limbii Romane se sarbatoreste in Romania pe 31 august, sarbatoarea fiind instituita prin Legea nr. 53/2013, adoptata de Parlament. Astfel, Ziua Limbii Romane trebuie sa fie marcata de autoritati si institutiile publice, inclusiv reprezentante diplomatice si institute culturale ale Romaniei, precum si de institutii romanesti din strainatate, prin organizarea unor programe si manifestari cultural-educative, cu caracter evocator sau stiintific, consacrate limbii romane. Societatea Romana de Radiodifuziune si Televiziunea Romana pot include in programele lor emisiuni culturale ori aspecte de la manifestarile dedicate acestei sarbatori, se mai arata in actul normativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.