Tom Hayes, fost trader al UBS si Citigroup, a fost gasit vinovat de justitia britanica de manipularea ratei de referinta Libor, fiind condamnat la 14 ani de inchisoare.

Dupa o investigatie la nivel global care a durat sapte ani si dupa un proces de noua saptamani, un juriu format din cinci femei si sapte barbati l-a gasit vinovat pe Tom Hayes, in varsta de 35 de ani, in cazul tuturor celor opt capete de acuzare privind conspiratie la comiterea de fraude. Hayes risca sa fie condamnat la cate zece ani de inchisoare pentru fiecare cap de acuzare referitor la manipularea ratei dobanzii de referinta interbancara londoneza (Libor).

Tom Hayes a fost condamnat la noua ani si jumatate de inchisoare pentru infractiuni comise in calitatea de trader al UBS si la patru ani si jumatate de inchisoare pentru fraude in calitatea de angajat al Citigroup. Cele doua sentinte vor fi ispasite consecutiv. Tom Hayes si-a sustinut nevinovatia in privinta manipularii ratei Libor, argumentand ca practicile care i se reproseaza sunt utilizate frecvent pe Wall Street.

UBS a recunoscut ca a manipulat rata Libor, in functie de care sunt fixate ratele dobanzilor la credite ipotecare si alte tipuri de produse financiare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.