Cancelarul german Angela Merkel, aflata la putere din 2005 si prezentata adesea ca cea mai puternica femeie din lume, ar planui sa candideze in urmatoarele alegeri federale din 2017, relateaza Deutsche Welle in pagina electronica de sambata.

Merkel vrea sa ramana la putere, dezvaluie Der Spiegel in editia de sambata, citata de DW. Potrivit revistei, Merkel a organizat deja o reuniune cu oficiali de rang inalt din cadrul Uniunii Crestin-Democrate (CDU, conservatori, centru-dreapta) in care au discutat despre strategia de campanie din 2017.

In cursul discutiilor cu secretarul general al CDU Peter Tauber si cu managerul politic Klaus Schüler, s-ar fi convenit ca viitoarea campanie sa fie gestionata intern si nu de catre cineva din afara - o metoda folosita de catre Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stanga) pentru alegerea fostului cancelar Gerhard Schröder, scrie MEDIAFAX.

Der Spiegel mai scrie ca Merkel a discutat recent o strategie electorala cu Horst Seehofer, liderul Uniunii Crestin-Sociale (CSU), formatiunea-sora din Bavaria a CDU. In aceasta reuniune, Seehofer a indemnat ca uniunea sa-si stabileasca ca scop obtinerea unei majoritati absolute in 2017.

Merkel a obtinut al treilea mandat in 2013, iar dupa mai multe saptamani de negocieri a format un guvern de coalitie impreuna cu social-democratii. In mandatul anterior, Merkel a guvernat printr-o coalitie intre CDU, CSU si FDP. Merkel planuia sa anunte aceasta decizie la inceputul lui 2016, mai dezvaluie Der Spiegel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.