Francezul Mark Karpelès, fostul CEO al site-ului MtGox - o platforma folosita ca bursa de schimb a monedei virtuale bitcoin in monede reale, care s-a prabusit anul trecut dupa un succes fulgerator - a fost arestat sambata in Japonia, relateaza Euronews.
Karpelès, in varsta de 30 de ani, este acuzat de deturnarea catorva sute de milioane de euro, desi ar fi mai corect sa se vobeasca mai degraba despre "bitcoins", moneda virtuala. El este suspectat ca a falsificat date in sistemul informatic, pentru a transfera importante sume de bani in contul personal.

Francezul a dezmintit intotdeauna aceste acuzatii. Site-ul Mount Gox a fost inchis la inceputul anului trecut. Karpelès a declarat, ulterior, ca zeci de mii de bitcoins - valorand cateva sute de milioane de euro - au "disparut". El a sugerat ca banii au fost furati, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.