Cel putin 25 de persoane au murit si alte cateva au fost date disparute in Nepal, dupa ce joi a avut loc mai multe surpari de teren din cauza ploilor masive, relateaza site-ul publicatiei The Indian Express.

Cel putin 25 de persoane au murit dupa ce casele in care locuiau s-au surpat din cauza alunecarilor de teren provocate de ploile intense din Nepal. Potrivit Ministerului de Interne al Nepalului, 19 dintre victime, 11 femei si opt barbati, s-au inregistrat in districtul Kaski, din centrul Nepalului, la 250 de kilometri vest de Kathmandu, capitala Nepalului, un important centru turistic.

De asemenea, 14 persoane au fost date disparute intr-un incident separat tot in districtul Kaski, in care o alta alunecare de teren s-a produs in localitatea Lumle, potrivit unui purtator de cuvant din cadrul ministerului. Alte cinci persoane au murit intr-o alta alunecare de teren din localitatea Bhadaure.

Zeci de case au fost ingropate din cauza surparilor de teren, in timp ce autostrada ce leaga orasele Pokhara si Baglung a fost avariata din aceleasi cauze. Armata si politia nepaleze au intervenit in locurile in care s-au produs alunecarile de teren pentru a salva supravietuitorii dintre daramaturi, scrie MEDIAFAX.

In plus, armata nepaleza cu sediul central in Kathmandu a trimis un elicopter in zonele avariate pentru a participa la operatiuni de salvare. In orasele Muna si Muduni din districtul Myagdi, situat la 350 de kilometri vest de Kathmandu, un copil a murit si alte cinci persoane au disparut in incidente separate de alunecari de teren, conform politiei nepaleze. Anual, zeci de persoane mor din cauza inundatilor si a alunecarilor de teren in timpul musonului in Nepal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.