Epava unui submarin rus descoperita in Marea Baltica, in apropierea tarmului Suediei, dateaza probabil din Primul Razboi Mondial, anunta armata suedeza, potrivit Reuters.

"Cel mai probabil este vorba de un submarin naufragiat in 1916. Submersibilul s-a lovit cu o nava suedeza, intr-un incident soldat cu 18 morti", a comunicat armata suedeza. "Sunt 99,9 la suta sigur ca este din 1916, dar urmatorul pas este sa confirmam", a declarat Dennis Asberg, un reprezentant al companiei de explorari Ocean X Team.

Armata suedeza a analizat marti o inregistrare video, realizata in largul coastelor de est ale tarii, in Marea Baltica, in care apare epava unui presupus submarin rus. Compania islandeza de explorari Ocean X Team a anuntat luni aceasta descoperire, facuta saptamana trecuta, scrie MEDIAFAX.

Fortele navale suedeze au efectuat in toamna anului 2014 operatiuni pentru cautarea unui presupus submarin militar rus in largul orasului Stockholm. Submersibilul nu a fost localizat pana acum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.