Economia Marii Britanii a inregistrat in trimestrul al doilea o crestere de 2,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut si de 0,7% comparativ cu trimestrul precedent, potrivit datelor preliminare publicate marti de biroul national de statistica, citate de MarketWatch.

Datele arata ca economia si-a revenit fata de primul trimestru, cand avansul trimestrial a fost de numai 0,4%, si ridica semne de intrebare referitoare la cat timp va mai putea Banca Angliei sa mentina dobanile la minime record.

Accelerarea cresterii economice a fost sustinuta de sectorul serviciilor, care a dezamagit in primul trimestru, dar care a beneficiat ulterior de cresterea veniturilor populatiei si inflatia scazuta, scrie MEDIAFAX.

Sectorul industrial si-a revenit la randul sau, datorita activitatilor extractive din Marea Nordului, dupa luni de zile in care preturile petrolului au fost foarte scazute.

Oficialii Bancii Angliei au semnalat recent sa momentul majorarii dobanzilor, pentru a tine sub control inflatia pe termen mediu, se apropie.
Investitorii se asteapta, in prezent, ca banca centrala sa creasca dobanzile la inceputul anului viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.