Un asistent medical australian care a colaborat cu reteaua terorista Stat Islamic a fost arestat la revenirea din Siria, informeaza Fox News.

Adam Brookman, in varsta de 39 de ani, a fost arestat preventiv pe Aeroportul international din Sydney, fiind acuzat de activitati teroriste. Procurorii australieni sustin ca Brookman a oferit in mod voluntar asistenta miscarii islamiste Stat Islamic.

Brookman, un barbat din Melbourne convertit la mahomedanism si tatal a cinci copii, sustine ca a mers in Siria pentru activitati umanitare. Asistentul medical afirma ca a fost ranit intr-un raid aerian si a fost tratat intr-un spital din Al-Bab, in provincia Alep. "Dupa ce mi-am revenit, militantii islamisti nu m-au mai lasat sa plec", a spus el.

Zeci de islamisti australieni s-au deplasat in Orientul Mijlociu pentru a se alatura organizatiilor teroriste. Brookman este primul australian care a revenit din Siria si a fost arestat sub acuzatia de colaborare cu reteaua terorista Stat Islamic, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.