Rusia va suplimenta capacitatile militare in Marea Baltica in contextul prezentei militare NATO in apropierea frontierelor ruse, afirma capitanul Mihail Nenasev, un oficial din cadrul armatei ruse.
"Dezvoltarea Flotei din Marea Baltica este un element esential pentru intreaga strategie de aparare a Rusiei pe flancul vestic", a explicat Nenasev, citat de site-ul agentiei RIA Novosti. "Apararea in zona Marii Baltice va fi consolidata si va juca un rol-cheie, in contextul tendintelor ostile ale Statelor Unite si Europei Occidentale. In secolul XXI, Flota baltica va domina din nou regiunea transatlantica", a spus oficialul militar rus.

"Avem nevoie de 10-15 submarine militare suplimentare in regiunea baltica si atlantica. In pofida dimensiunilor mici, Marea Baltica a jucat mereu un rol esential in Atlantic", a subliniat capitalul Mihail Nenasev. Rusia a decis consolidarea prezentei militare si in Marea Neagra, pe fondul tensiunilor cu Alianta Nord-Atlantica din cauza crizei din Ucraina, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.