Marea Britanie trebuie sa ramana in Uniunea Europeana pentru a continua sa aiba influenta pe scena internationala, a declarat presedintele american, Barack Obama, intr-un interviu pentru BBC.

Apartenenta Marii Britanii la UE "ne ofera mai multa incredere privind puterea uniunii transatlantice", a afirmat Obama, in interviul acordat BBC inainte de a pleca in Kenya joi. Presedintele american a mai apreciat ca UE "a facut lumea mai sigura si mai prospera", iar Marea Britanie este "cel mai bun partener" al SUA.

Obama l-a descris pe premierul britanic David Cameron drept un "partener remarcabil" si a felicitat Guvernul sau pentru ca a atins tinta stabilita de NATO de a aloca 2% din PIB pentru aparare. Liderul american a negat ca ar fi exercitat presiuni asupra premierului britanic pentru a atinge aceasta tinta, dar a afirmat ca au avut "o conversatie onesta".

David Cameron le-a promis britanicilor ca va organiza un referendum privind apartenenta tarii la UE pana la sfarsitul lui 2017, dupa renegocierea conditiilor pentru mentinerea Marii Britanii in blocul comunitar. Premierul a precizat ca va pleda pentru mentinerea tarii in UE daca va obtine reformele dorite, relateaza MEDIAFAX. Dupa interviul lui Obama, parlamentarul conservator britanic Tom Pursglove a afirmat ca apartenenta la UE este "problema poporului britanic" si nimeni nu ii poate spune ce sa faca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.