Politia din Coreea de Sud a arestat un barbat acuzat a publicat pe site-ul Casei Albe o amenintare cu moartea la adresa ambasadorului Statelor Unite la Seul, conform agentiei de stiri Yonhap, citata de BBC News Online.

Barbatul, care a fost prezentat doar cu numele Lee, a publicat o scrisoare de amenintare la adresa ambasadorului Mark Lippert pe site-ul Casei Albe, la inceputul acestei luni. Conform agentiei Yonhap, Lee, care isi neaga vinovatia, a fost arestat pe data de 14 iulie la cererea autoritatilor americane, iar copiile scrisorii au fost gasite pe calculatorul sau. Politia este de parere ca suspectul a actionat singur.

Potrivit datelor din calculatorul lui Lee, care a fost confiscat, acesta a vizitat site-ul Casei Albe si a salvat o captura de ecran cu scrisoarea publicata. O purtatoare de cuvant a ambasadei americane a declarat pentru BBC ca amenintarea nu a afectat activitatile ambasadorului american in Coreea de Sud, Mark Lippert. Aceasta a subliniat ca Statele Unite apreciaza "reactia rapida a autoritatilor coreene in cercetarea cazului si identificarea unui suspect", adaugand ca autoritatile americane coopereaza cu Coreea de Sud in aceasta ancheta.

Lippert a fost victima unui atac cu cutitul anul trecut, la Seul, comis de nationalistul Kim Ki-jong, care este acum judecat. In urma atacului, care a avut loc in timpul unui mic-dejun de lucru, ambasadorul a suferit rani la nivelul fetei si mainilor, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.