Afganistanul a interzis marti vanzarea armelor de jucarie, pentru a incerca sa combata cultura violentei in randul tinerilor.

Autoritatile afgane au interzis vanzarea pustilor Kalasnikov si a altor arme de jucarie, dupa ce acestea au ranit mai mult de 100 de persoane in timpul ceremoniilor care au marcat sfarsitul Ramadanului.

Armele de jucarie care trag cu gloante de cauciuc sau de plastic sunt foarte populare in randul copiilor afgani, iar vanzarile cresc semnificativ la sfarsitul Ramadanului. Peste 100 de copii si adolescenti au suferit rani la ochi in ultimele trei zile de festivitati, care s-au incheiat duminica, potrivit Ministerului afgan de Interne, scrie MEDIAFAX.

"Ministrul de Interne, Nur ul-Haq Ulumi, a ordonat fortelor de politie sa confiste toate armele de jucarie ... care pot duce la traume fizice si psihice", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Guvernul afgan incearca sa reduca influenta acestor jucarii asupra tinerilor din tara, unii analisti apreciind ca exista o legatura intre jocurile de razboi din copilarie si violenta adultilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.