Regina Elizabeth a II-a a M.Britanii apare, intr-o imagine de la varsta de sase ani difuzata de tabloidul The Sun, intr-o ipostaza ce poate fi interpretata ca efectuand un salut nazist, in timp ce se juca, Palatul Buckingham condamnand vehement publicarea unor poze din arhiva privata a Casei regale.

Tabloidul The Sun a generat din nou polemici in Marea Britanie, publicand sambata o fotografie in care Elizabeth, care avea sase ani, este impreuna cu mama ei, cu sora ei, printesa Margaret, si cu unchiul, viitorul rege Edward al VIII-lea.

In imagini, publicate de tabloid sub titlul "Heiltetele regale", viitoarea regina Elizabeth a II-a pare sa efectueze salutul nazist.

"Chiar daca nu exista sugestii clare ca regina sau regina-mama ar fi avut simpatii naziste, legaturile regelui Edward cu Adolf Hitler si cu fascismul sunt dovedite prin documente", comenteaza cotidianul The Sun. Palatul Buckingham a reactionat vehement fata de hotararea cotidianului The Sun de a difuza "imagini cu caracter privat", datand din anul 1933, cand Elizabeth avea doar sase ani, iar Adolf Hitler era in ascensiune in Germania nazista, scrie MEDIAFAX.

"Este dezolant ca imagini realizate acum opt decenii si care, aparent, sunt parte a arhivei personale a familei regale au fost obtinute si exploatate in acest mod", a comunicat Palatul Buckingham, potrivit CNN. "Cei mai multi oameni vor vedea aceasta fotografii in contextul adecvat si in vremea potrivita. Nimeni nu stia la acea vreme in ce directie vor merge lucrurile. Regina avea doar sase ani la acea vreme, fiind nevinovata in atasarea vreunui sens gesturilor de acest fel", a declarat o sursa din cadrul familiei regale britanice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.