Parlamentul Ucrainei a votat, vineri, organizarea de alegeri locale in luna octombrie, in toata tara mai putin in regiunile separatiste din estul Ucrainei si in Crimeea.

Decizia de a exclude regiunile separatiste proruse din estul tarii si Crimeea, regiune anexata Rusiei din 2014, de pe lista celorlalte orase din Ucraina in care se vor organiza alegeri locale in luna octombrie a fost aprobata, vineri, de Parlamentul ucranean din cauza instabilitatii din aceste provincii.

Guvernul de la Kiev nu detine niciun fel de control asupra teritoriilor din estul Ucrainei din aprilie 2014, de cand rebelii separatisti s-au razvratit impotriva autoritatilor guvernamentale, transformand regiunea de est intr-o zona de conflict in care au murit aproximativ 6.500 de persoane de la izbucnirea razboiului. Intr-un armistitiu incheiat in luna februarie intre Ucraina, Rusia si separatistii prorusi, s-a discutat despre posibilitatea organizarii alegerilor locale in regiunile din est. Concretizarea acestei propuneri ar fi unul dintre primi pasi realizati in vederea incheierii conflictului armat intre Guvern si separatistii prorusi, acord la care nu s-a putut ajunge pana in prezent.

Propunerea de organizare a alegerilor locale aprobata vineri de catre Parlament nu a luat in discutie regiunile separatiste din estul Ucrainei si Crimeea pentru ca oficialii ucranieni nu au acces in zonele respective.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.