Un jihadist din cadrul gruparii Stat Islamic, care s-ar afla in prezent in Siria, i-a cerut unuia dintre cei trei suspecti arestati pentru un complot vizand obiective militare franceze sa atace Franta, a anuntat vineri procurorul din Paris, intr-un comunicat citat de FranceTV in pagina electronica.

Cel mai tanar dintre cei trei suspecti retinuti in Franta, in varsta de 17 ani, a primit acest ordin cand s-a regasit in imposibilitatea de a pleca in Siria pentru a participa la jihad, dupa ce a fost reperat de serviciile de informatii, a precizat procurorul Francois Molins.

Potrivit cotidianului Le Monde, jihadistul care a comandat atentatul vizand obiective militare franceze ar fi un britanic.

Autoritatile franceze au deschis un dosar pentru asociere de infractori in vederea pregatirii de acte teroriste, a mai afirmat procurorul. Parchetul a cerut plasarea celor trei tineri in arest preventiv, scrie MEDIAFAX.

"In urma investigatiilor efectuate de Directia generala de informatii interne (...), se pare ca cei trei indivizi planuiau sa comita un atentat la sfarsitul lui decembrie 2015 sau inceputul lui ianuarie 2016", a confirmat procurorul. Fortele de securitate franceze au dejucat saptamana aceasta un atentat care viza obiective militare din Franta, arestand patru persoane al caror lider are legaturi cu jihadisti aflati in detentie, a anuntat miercuri ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve.

Cei patru suspecti au varste cuprinse intre 16 si 23 de ani, fiind retinuti in diferite zone ale Frantei, iar unul dintre ei este un fost militar, a precizat ministrul. Intre timp, suspectul in varsta de 16 ani a fost eliberat. Potrivit unei surse apropiate anchetei, suspectii intentionau sa filmeze decapitarea unui militar francez de rang inalt si sa posteze inregistrarea pe Internet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.