Autoritatile japoneze au indemnat aproximativ 350.000 de persoane sa fuga din calea taifunului Nangka, care a lovit in apropiere de coasta de sud a Japoniei, provocand moartea a cel putin doua persoane.

Acesta a ajuns in insula Shikoku joi seara, aducand ploi torentiale si rafale de vant ce au atins o viteza de pana la 185 km/ora.

Agentia de stiri Kyodo a anuntat cel putin doua decese, in timp ce postul public japonez de televiziune NHK a informat ca cel putin 31 de persoane au fost ranite. Nangka a fost intre timp retrogradat la categoria de furtuna tropicala, dar oficialii au avertizat cu privire la continuarea rafalelor de vant puternice si a furtunilor in zona, scrie MEDIAFAX.

Pe masura ce taifunul se indrepta spre nordul tarii, Agentia de Meteorologie a Japoniei a avertizat vineri dimineata cu privire la valuri mari, vijelii si furtuni insotite de trasnete in multe parti ale principalei insule japoneze, Honshu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.